tirsdag den 15. september 2015

Tur til Vadehavscentret i Vester Vedsted

I fredags (11.09.15) har vi over middag været i Vadehavscentret i Vester Vedsted.
Naturvejlederen Klaus introducerede os til stedet/vadehavscentret og deres planer for fremtiden. De har igangsat stort byggeri. Så gik turen til vadehavet. Vi havde desværre ikke lavvand, så turen blev ikke til det den skulle, men stadigvæk rigtig sjovt og lærerigt.
Naturvejlederen Klaus opgave under turen med os, var at vise os hvad Vadehavscentret laver med børnegrupper. Dette gjorde han med hjælp af os. Han gjorde de samme aktiviteter/opgaver, som med børnegrupper.
Han starter med at inddele børnegruppen i mindre grupper. Og så laver han en masse konkurrencer, så alle børn rører sig og deltager. Under disse konkurrencer lærer børnene rigtig meget omkring de dyr og planter der findes i vadehavet igennem sansning og leg. Børnene glemmer hurtigt at de syntes, at det er ulækkert, at røre ved tang eller krabber, da de er under en konkurrence, så det har Vadehavscentret løst på en rigtig smart måde.

Man kommer hjem med mere hviden omkring vadehavets dyre- og planteverden og er rigtig trat, da man hele dagen har været aktive og lærte meget.

Vi startede med at skulle finde 3 forskellige fjer på 1 min. Næsten alle fjer var fjer af måger.
 
Så gik vi videre mod havet og så kom næste konkurrence. Vi skulle finde den plante der var mest røde. Grupperne fandt stort set alle den samme plante. Den har den røde farve, da den ikke kan lige at står i saltvand, men det bliver den nød til da den har bosat sig i vadehavet. Pga. at den ikke kan omsætte saltvandet så godt farver planten sig rød, det gør den også når det bliver efterår og den rådner.

 
Turen gik videre og så kom Klaus med en konkurrence til. Vi skulle finde flest krabber på 5 min. Det var ikke nemmt, men vi fandt da nogle krabber. 

Den næste konkurrence var at finde så mange snegle som muligt på 1 min. Denne konkurrence er børn glæde for, da de her kan finde rigtig mange snegle, der er snelge som sand ved havet. Nogle gange koger han sneglene med børnene, og så børnene selv har fanget dem gider de godt at spise dem. 

Sidste konkurrence var at finde fem forskellige havdyr på 5 min. Det var en sjov opgave. Vi fandt i det hele ca. 10 forskellige slags dyr. Nogle af dem fangede vi allerede på strandturen i Aabenraa med Ib. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar